Kuva: Ella-Alisa

Lippukunnanjohtajan joulutervehdys

Vuosi 2020 on pian lopussa. Vuoteen on mahtunut mitä oudoimpia, mutta samalla hienoimpia asioita.

Vaikka partiota ei olla voitu järjestää normaalisti koko vuotta, on silti tapahtunut paljon hienoa. Tammikuun Erätaidolla oli huima määrä osallistujia kisaamassa selviytyjät-teemalla kahdessa heimossa, keväällä partiota harrastettiin enimmäkseen etänä, mutta kesällä päästiin taas retkeilemään niin pienryhmien kuin johtajiston voimin. Syksy startattiin johtajiston kesken Kava Race -tapahtumalla, jonka jälkeen pienryhmien toiminta käynnistyi kokouksineen ja retkineen. Sudenpennut ja tarpojat ehtivät vielä antamaan uuden lupauksenkin ikäkausiretkien yhteydessä ennen kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan jäämistä tauolle. Ja seikkailijat, ei hätää, te pääsette antamaan lupaukset heti, kun pystytään taas turvallisesti tapaamaan! Näiden lippukunnan isompien tapahtumien rinnalla on ollut käynnissä pienryhmien viikottaiset kokoukset, joissa ollaan päästy näkemään partiokavereita ja oppimaan uutta. Maasto- ja kämppäretkiä unohtamatta – onhan retkeily parasta partiossa! 

Se, että kaikki tämä, ja moni muu asia, on ollut mahdollista poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta, on lippukunnan toiminnan mahdollistavien vapaaehtoisten ansiota. Karhunvartijoissa toimii kymmeniä aktiivisia yli 15-vuotiaita, joiden korvaamaton panos on mahdollistanut tänäkin vuonna kolmentoista pienryhmän toiminnan ja niissä toimivien lasten ja nuorten harrastuksen. Näiden lisäksi lippukuntamme toimintaa pyörittää useat taustalla toimivat vapaaehtoiset eri tehtävissä, joita viikkotoiminnassa ei aina huomaa, mutta joiden poissaololla olisi merkittävä vaikutus toimintaamme. Kiitos kaikille teille vapaaehtoisille ahertajille ja partion mahdollistajille, olette korvaamattoman tärkeitä! 

Lämmin kiitos kaikille Karhunvartijoille tästä vuodesta! Toivottavasti päästään jatkamaan partiota myös kasvokkain pian. Partiokavereiden tapaaminen, eri retket ja muut tapahtumat sekä uudet kokemukset ovat se, minkä takia itse partiota harrastan. Olkoon vuosi 2021 juuri näitä asioita täynnä! 

Lämpimin terveisin,

Sara Touhonen
Lippukunnanjohtaja

(Julkaistu ensimmäisen kerran Karhunkierroksessa 2020)