Partio tarjoaa lapselle uusien taitojen oppimista, leikkejä sekä retkiä ja leirejä. Partiossa lapsi saa uusia kavereita ja solmii ystävyyssuhteita, jotka kestävät parhaimmillaan läpi elämän.

Partiovuosi käynnistyy elokuussa ja päättyy koulun kanssa samoihin aikoihin seuraavan vuoden toukokuun viimeisellä viikolla. Mukaan partiotoimintaan voi liittyä myös kesken toimintakauden, mutta huomioithan, että Sudenpentu-Seikkailija -ikäkausien ryhmät voivat olla täynnä, joten aina kesken toimintakauden mukaan liittyminen ei onnistu. Kun lähetät liittymishakemuksen, lippukunnasta otetaan teihin yhteyttä mahdollisimman pian ja kerrotaan, mahtuuko käynnissä oleviin ryhmiin vai joutuuko jonottamaan vapautuvaa paikkaa. Mikäli ryhmään mahtuu liittymään kesken toimintakauden, lippukunnanjohtaja tai muu vastaava ohjaa uuden partiolaisen tutustumaan sopivaan ryhmään. Partioon voi tutustua 3 kokoontumiskerran ajan ja jos päätätte jatkaa, jäsenmaksu tulee maksaa.

Partioharrastus koostuu viikottaisista partiokokouksista sekä vuoden mittaan järjestettävistä päivä- ja yöretkistä, viikonloppuretkistä ja mahdollisista leireistä. Viikottaisiin partiokokouksiin nuoren partiolaisen kannattaa varautua säänmukaisilla varusteilla sekä partiohuivilla.

Lippukunta viestii vanhempien kanssa sähköpostitse kuukausittain lähetettävän Karhuviestin välityksellä, jossa kerrotaan ajankohtaisista ja tulevista tapahtumista. Ryhmillä ja heidän vanhemmillaan voi olla myös omia WhatsApp-ryhmiä. Lasten mukana jaetaan myös perinteisesti paperisia tiedotteita tulevista retkistä, jotta tieto tulee varmasti kotiin asti, eikä hautaudu sähköpostin roskapostiin. Muistathan tarkistaa, että liittymisen jälkeen jäsenrekisteri Kuksassa on toimiva sähköpostiosoite, koska käytämme näitä sähköposteja tiedotuksessamme.

Huoltajatunnukset Kuksaan → Avaa tiedosto
Ohje huoltajalle jäsenrekisteri Kuksan käyttöön → Katso

Partiomerkkien ompeluohje → Katso
Huom! Valitse oikea ikäkausi vasemmalla olevasta valikosta
(Karhunvartijoiden omille sivuille tulossa selkeämmät ohjeet kesän aikana)