Kava Race 4.0 kisaajan silmin

Kava Race 4.0 kisaajan silmin

K
arhunvartijoiden johtaja Jenna osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa itse johtajistolle tarkoitettuun Kava Race 4.0 -kisaan. Nyt hän kertoo, mitä fiiliksiä kisa herätti.

Historian neljäs Kava Race järjestettiin tänä vuonna elokuun alussa. Olen ollut aiemmin järjestämässä Kava Racea, mutta tällä kertaa päätin lähteä kisaamaan ja testaamaan, miltä tuntuu olla vastakkaisessa roolissa.

Kisaryhmiä oli kolme. Meidän ryhmä oli nimeltään Masterminds, lisäksi mukana olivat Selviyty ja Lentävätsillimyyjät. Kisa sai alkunsa Espoonkartanolta jäämehun syönnin parissa. Pääsimme heti tämän jälkeen ratkomaan tehtävää, jossa oli tarkoitus rakentaa henkilön kantava silta. Tänä vuonna lisäpisteitä kartuttavia matkatehtäviä oli neljä: videotervehdys joukkueelta, valokuvat eläinten kanssa, kisa-vlogin kuvaaminen ja näiden lisäksi vielä Tuulilasi-lehdestä tuli etsiä mahdollisimman paljon moottori-sanoja.

Masterminds valmiina lähtöön!

Lähdöstä saimme päivän ensimmäisen vihjeen seuraavalle rastille. Se oli paperilappu, joka oli täytetty rokokoo-teemalla. Lähdimme ajamaan määrätietoisesti kohti Konianvuorta. Paikka osoittautui kuitenkin vääräksi, mutta lopulta löysimme oikeaan paikkaan Rokokalliolle (ROKO-logo + Kallion lukion logo = Rokokallio!). Otimme paikan päällä kuvia hienoiksi näkemistämme kiviasetelmista.

Seuraava etappi saatiin selville kuvasta, joka pienen selvittelyn jälkeen osoittautui Pyhän Birgitan Kirkon raunioiksi. Siellä pääsimme pelaamaan Twisteriä. Bongasimme tehtävää suorittaessa nurmikolta pienen sammakon (joka olisi siis tarkoittanut pisteitä!), mutta harmiksemme yhteiskuva tämän kanssa ei ihan onnistunut, kun olimme kaikki solmussa pelilaudan päällä. Noh, kyllähän niitä eläinkuvia kuitenkin riitti kisan aikana! Kävimme jopa SikaKiva eläinpiha -nimisellä tilalla, jossa saimme luvan ottaa mainioita kuvia tilan eläinten kanssa. Saimme jopa nähdä ja kuulla kalkkunan huudahtelevan aivan vieressämme.

Päiväkahvit nautittiin eläimellisissä maisemissa. Jälleen Kava Racessa sää suosi kisailijoita!

Seuraava vihje. Tammen lehti + Lohjan vaakuna. Sen on pakko olla Paavolan tammi, sillä tämä onkin netin mukaan Suomen kaunein puu. Ja niinhän se olikin. Seuraava vihjeemme oli ristikko, joka osoittautui vaikeaksi, mutta onneksi vihjepuhelimesta saimme apua.

Fiskarsin Onoma Shop oli seuraava kohteemme. Kävelimme kauppaan, sanoimme olevamme partiolaisia ja saimme mystisen paperipussin kaupan henkilökunnalta. Ihanaa kun kisaan oli saatu mukaan myös ulkopuolisia tuomaan kisaan erilaisia lähestymistapoja. Pussista paljastuva tehtävä oli sellainen, mitä olen jo pitkään halunnut yrittää, mutta en ole saanut aikaiseksi. Se oli Makramee-amppeli, eli naruista punottu tekele, jonka avulla voi roikuttaa ruukkua, jossa yleensä roikutetaan huonekasveja.

Seuraava tehtäväpaikka tuli selvittää vihjelapussa olevien emojien avulla. Koira on yhtä kuin linna… Mustion linna. Saapuessamme paikalle tuomaristo odotti meitä piknik-eväiden ja herkkujen kanssa. Nappasimme purtavaa ja samalla ratkoimme saamiamme pulmapähkinöitä puiston penkillä. Toinen tehtävämme oli kiertää Mustion linnan piha-alueella olevat patsaat, sekä poseerata ja kuvata mahdollisimman monen kanssa hieno yhteiskuva. Tänä vuonna Kava Race ei ulottunut alueellisesti kovinkaan kauas, joten ajoittain olimme rasteilla samaan aikaan muiden kisaryhmien kanssa.

Makramee valmistui kätevästi automatkan aikana, aikaa hukkaamatta!

Monen tunnin ajamisen jälkeen väsy alkoi jo painaa, mutta onneksi seuraava paikka olikin jo yörasti. Majoituimme Lähteelän ulkoilualueella Kirkkonummella, jossa oli keittokatoksen ja puuceen lisäksi varaussauna sekä uimalaituri. Iltapalaksi oli burgereita, ja kuten arvata voi, pitkän päivän ja parin tunnin saunomisen päätteeksi ruoka maittoi mainiosti!

Aamupala oli myös kohdallaan, kun saimme muun aamupalan lisäksi Lähteelän kahviosta tuoreet lämpimät croissantit. Kun aamiainen oli syöty ja kamat pakattu, jatkui kisa. Päivän aloitimme SUP-viestillä, jonka voittaja pääsi lähtemään ensimmäisenä yörastilta eteenpäin. Sää onneksi suosi vesiaktiviteetin kanssa. Saimme kisan jälkeen vihjeeksi kordinaatit, jotka johtivat Sundsin lintutornille. Siellä suoritimme piirustusleikin ja pääsimme jatkamaan.

Sää suosi suppailijoita sunnuntai-aamuna Lähteelässä.

Seuraava vihje oli todella vaikea. Luulimme sen olevan ROT-salakieltä, mutta vihjepuhelin kertoi tämän olevan linkki YouTube-videoon. Saimme vihjepuhelimesta neuvot seuraavaan paikkaan, mutta videota emme koskaan saaneet auki. Mystistä?

Saavuimme vihjeen myötä Högbergetin luolalle, jossa tehtävänä oli kuvata esittelyvideo luolasta. Tehtävän toteuttamisen jälkeen saimme suoran osoitteen, joka olikin jo kisan maali. Google Mapsin mukaan se ohjaisi meidät jonkun omakotitalon pihalle, joka ihmetytti aika lailla kaikkia kisaajia. Paikka osoittautui lopulta Livefarmi -nimiseksi paikaksi, jonka elämää pystyy seuraamaan sosiaalisessa mediassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole tuottoa tekevä kotieläintila, vaan aivan tavallisen perheen oma pikku eläinfarmi. Livefarmilta löytyy paljon eläimiä kuten kanoja, pupuja, lampaita, hevonen, kaksi ponia ja hellyydenkipeä vuohikin. Useimmat Livefarmin eläimistä ovat rescue-eläimiä.

Erityisen ystävällisen vastaanoton Karhunvartijoiden johtajille antoi Livefarmin vuohi, joka halusi kiivetä jopa syliin.

Viimeisenä tehtävänä saimme tehdä päivän hyvän työn auttamalla Livefarmin omistajia heille tavallisissa kotitöissä. Askareissa mukana olivat perheen kaksi pientä lasta, jotka juttelivat meille ahkerasti touhun yhteydessä. Kannoimme lautoja, vaihdoimme pihaton olkia ja siivosimme eläinten suurta aitausta. Vierailusta ei hymyjä ja naurua puuttunut – kaikilla tuntui olevan todella hauskaa, kun farmin eläimet tutkivat meitä kiinnostuneina, kun menimme niiden yhteiseen aitaukseen talkoohommiin. Meitä oli onneksi monta avuliasta käsiparia, joten saimme paljon aikaiseksi lyhyessä ajassa. Kevään aikana kovia kokeneen perheen auttamisesta tuli hyvä mieli ja lopuksi söimme yhdessä Livefarmin tarjoamat grillimakkarat ulkona. Tässä vielä julkiset kiitokset Livefarmille ihanasta vierailusta!

Eikä saa tietenkään unohtaa kisan jännittävintä osuutta eli palkintojen jakoa! Ryhmämme Masterminds sijoittui toiselle sijalle vain 2 pisteen erotuksella voittajaan, eli Lentävätsillimyyjät-joukkueeseen.

Suosittelen Kava Raceen osallitumista ihan kaikille lippukuntamme johtajille! Tätä parempaa kisaviikonloppua saa kyllä hakea, sillä kyse ei ole aina pelkästä suorittamisesta, vaan myös hengailusta kavereiden kanssa ja tutustumisesta muihin lippukunnan aikuisiin johtajiin! Vaikka alkuun se jännittikin, kenen kanssa kisaamaan pääsee ja minne kohteeseen sitä joutuukaan kisan aikana, niin olen iloinen kun päätin lähteä kohti tuntematonta! Lähde siis sinäkin, sillä Kava Race 5.0 on tulossa taas ensi vuonna.