Partiotoiminta jatkuu viikolla 34

K
arhunvartijoiden partiotoiminta jatkuu uusien ohjeistuksien myötä viikolla 34 eli 17.8. alkavalla viikolla. Partiotoimintaa voidaan elokuun alusta lähtien toistaiseksi järjestää normaaliin tapaan, kunhan hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioidaan erityisen tarkasti.

Partiossa vältetään nyt tarpeettomia lähikontakteja ja ylläpidetään suositeltuja turvavälejä. Esimerkiksi kontaktileikkejä ja halailua ei järjestetä. Sisaruspiiriä ei saa järjestää perinteisellä tavalla, eli naapurin käteen tarttumalla, vaan sille voi keksiä vaihtoehtoisia tapoja. Nyt suositaan ulkona järjestettävää ohjelmaa, joten jokaisella lapsella olisi hyvä olla ulkoiluun sopivat vaatteet joka kokoukseen tullessa.

Koska koronavirusta liikkuu yhä, on tärkeää toimia partiossakin mahdollisimman turvallisesti ja turhia kontakteja välttäen.

Muistathan, että:

  • Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.
  • Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan partioon sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.

Mikäli tilanne muuttuu syksyn mittaan, Suomen Partiolaiset ohjeistaa partiotoimintaan vaikuttavista muutoksista tarpeen mukaan.

Muistathan, että kokouksiin tai muihin partiotapahtumiin ei saa tulla, mikäli tuntee mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Lieväoireisenakaan ei voi osallistua partioon. Tämän takia ilmoittautumisen peruminen erilaisiin tapahtumiin on mahdollista myös viimemetreillä.

Muistetaan myös, että nyt poikkeusaikana omia leluja tai muita tarvikkeita ei tuoda kotoa yhteiseen käyttöön partioon.