Kajo 2022

Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kansallinen partioleiri, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki Suomen partiolaiset sekä myös kansainväliset vieraat ja ei-vielä-partiolaiset! Kajolle kerääntyy siis yhteen tuhansittain partiolaisia ympäri Suomen. Finnjamboree-leirejä järjestetään 6. vuoden välein ja Kajon edeltäjälle, Roihulle, osallistui yli 17 000 henkilöä! 

Ensi kesänä on siis mahdollisuus olla mukana unohtumatonta partioelämystä ja luoda muistoja loppuelämäksi! 

Kajo järjestetään Evon leirialueella, lähellä Hämeenlinnaa. Partiolaiset majoittuvat yhdessä lippukuntansa kanssa leirilippukunnissa. Leirille lähdetään perjantaina 15.7. ja kotiin palataan lauantaina 23.7. Viikkoon mahtuu niin ohjelmalaaksoja, kahviloita, uusia kavereita kuin massiiviset avajaiset sekä päättäjäiset, joissa koko leiri kokoontuu yhteen nauttimaan kesäillasta.  

Meidän lippukunnastamme osallistuvat kaikki nyt tarpojaryhmään kuuluvat tai sitä vanhemmat. Eli vartiot Pölkyt, Hobitit, Banaanikärpäset, Munakkaat, Phipsa Phossut ja Niilin Hanhet. Sudenpennuille ja seikkailijoille järjestetään lippukunnan oma kesäleiri kesäkuun toisella viikolla. Kuitenkin viimeisen vuoden seikkailijat, eli tällä hetkellä pienryhmissä Kuumat perunat ja Ugh Ugh olevat ja syksyllä tarpojiin siirtyvät voivat itse valita, kummalle leirille osallistuu – vai molemmille! Lisäksi samoajat, vaeltajat ja aikuiset ovat tervetulleita molemmille leireille. Myös lippukunnan oma kesäleiri kaipaa tekijöitä! 

Kajolle ilmoittaudutaan Kuksassa 1.12.2021-2.2.2022 välisenä aikana. Leirin osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä! Leiri maksaa 250 euroa kokoaikaisilta osallistujilta. Leirimaksu kattaa mm. ohjelman, ruuan, infrastruktuurin kuten suihkut, saunat ja huussit sekä leirisairaalan, ensiavun ja palokunnan. Leirimaksuun voi hakea stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä taloudellisin ja sosiaalisin perustein joko koko leirimaksuun tai vain osaan. 

Kajolle ilmoittaudutaan Kuksassa osoitteessa www.kuksaan.fi/32171 

Tämä ohje sisältää tietoa seuraavista Kajon ilmoittautumista koskevista seikoista. Luethan ohjeet tarkasti ennen Kuksassa ilmoittautumista. 

 1. Ilmoittautumisohjeet Kajolle: ohjeet Kuksa-ilmoittautumiseen 
 1. Ilmoittautuminen ja leirimaksun maksaminen 
 1. Ilmoittautumiseen tarvitaan PartioID 
 1. Tietojen muokkaus jälkikäteen 
 1. Tapahtumaan ilmoittautujan tiedot ja lippukunnan valitseminen 
 1. Osallistumistiedot ja leirimaksu 
 1. Osallistujan ikäkausi 
 1. Majoitustiedot 
 1. Perheet Kajolla 
 1. Erityisruokavaliot ja allergiatiedot 
 1. Terveydentila 
 1. Saavutettavuus 
 1. Pesti ja osaamisen hyödyntäminen osana opintoja 
 1. Home hospitality 
 1. Ilmoittautumisen vahvistaminen osallistumismaksun maksamalla 
 1. Stipendin hakeminen 
 1. Vahvistus ilmoittautumisesta 
 1. Kajon stipendi 
 1. Karhunvartijoiden tuki Kajolle lähtijöille sekä stipendirahasto 

Luethan tarkasti ilmoittautumisohjeet! 

Ilmoittautumisohjeet Kajolle: ohjeet Kuksa-ilmoittautumiseen 

1.1. Ilmoittautuminen ja leirimaksun maksaminen 

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.12.2021 ja päättyy keskiviikkona 2.2.2022 klo 23:59. Ilmoittautumista ei kannata jättää viimeiseen hetkeen. Huomioithan, että leirimaksu maksetaan heti ilmoittautuessa. Jokainen osallistuja ilmoitetaan ja maksetaan erikseen.  

1.2. Ilmoittautumiseen tarvitaan PartioID 

Ilmoittautuminen tehdään Kuksassa. Alaikäisen osallistujan ilmoittautumisen tekee aina hänen huoltajansa, jolla pitää olla oma huoltajan PartioID. Jos PartioID:si on unohtunut tai sen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä lippukuntamme jäsenrekisterinhoitajaan sähköpostitse jasenrekisteri@karhunvartijat.net 

1.3. Tietojen muokkaus jälkikäteen 

Omia terveystietoja sekä ruokavaliotietoja voi käydä muokkaamassa 31.3. saakka. Tämän jälkeen muutokset tulee ilmoittaa projektitoimistolle joko sähköpostitse, puhelimitse tai pyytämällä soittopyynnön sähköpostitse. Projektitoimiston ajantasaiset puhelinajat löydät kajo2022.fi/yhteystiedot 

1.4. Tapahtumaan ilmoittautujan tiedot ja lippukunnan valitseminen 

Partiolaisten perustiedot tulevat lomakkeelle automaattisesti. Tarkasta, että tiedot ovat oikein. Mikäli tiedoissa on puutteita tai ne ovat muuttuneet, voit tehdä muutoksia tietoihin Muokkaa-painikkeen kautta. Muista tallentaa muutokset Tallenna henkilö -painikkeesta. 

Tarkista, että ilmoitettava henkilö on valittu oikein yläpuolella olevasta alasvetovalikosta. Huomioi tämä erityisesti, jos teet huoltajana huollettavan ilmoittautumisen. Alasvetovalikosta tulee aina olla valittuna osallistujan nimi. 

Valitse Taho, jota edustaa -valikosta Karhunvartijat.  

1.5. Osallistumistiedot ja leirimaksu 

Valitse maksut -kohdassa leirille osallistumisesi joko koko leiriksi tai osaksi aikaa. Vain ne, jotka osallistuvat leirille vain osaksi aikaa, valitsevat lisäksi alemmasta valikosta ne päivät, jolloin osallistuvat leirille. 

Vain tietyiksi leiripäiviksi tuleva valitsee ilmoittautumislomakkeelta ensimmäiseksi sen vuorokauden, jolloin syö leirissä ensimmäisen aterian. Leirivuorokausimaksu oikeuttaa 24 tunnin oleskeluun leirialueella sisältäen ohjelman ja ruokailut (lounas, päivällinen, iltapala ja seuraavan päivän aamupalan, tässä järjestyksessä). Esim. viikonlopuksi perjantai-sunnuntai osallistuva valitsee ilmoittautumislomakkeelta perjantain, lauantain ja sunnuntain ja voi halutessaan olla leirillä maanantain aamupalaan saakka. Jos haluaa poistua jo sunnuntaina aamupäivästä, valitsee perjantain ja lauantain, jolloin poistuu sunnuntaina ennen lounasta. 

Kajo kerää rahaa stipendikassaan, jolla mahdollistetaan kaikkien osallistuminen Kajolle. Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen maksun stipendikassaan valitsemalla summan valikosta. Tämä summa tulee automaattisesti maksettavaksi leirimaksun yhteydessä. Kiitos tuestasi! 

1.6. Osallistujan ikäkausi 

Ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa ikäkausi, jonka ohjelmaan leirillä osallistuu. Kajo on suunnattu tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Alle 12-vuotiaat leireilevät oman leiriaikuisen kanssa, eikä heitä varten ole erikseen tehty leiriohjelmaa.  

Valitse ikäkausi oman pienryhmän mukaanTarpojia Kajolla ovat seuraavissa pienryhmissä olevat partiolaiset: Kuumat perunat, Ugh Ugh, Pölkyt, Hobitit, Banaanikärpäset, Munakkaat, Phipsa Phossut ja Niilin Hanhet.  

Jos olet täysi-ikäinen, valitse ikäkaudeksi vaeltajat tai aikuiset, ikäsi mukaan, vaikka toimisitkin esimerkiksi tarpojien luotsina. 

Jos täytät ilmoittautumista alle 12-vuotiaan osallistujan puolesta, täytä alla olevaan kohtaan sen aikuisen yhteystiedot, joka huolehtii lapsesta leirillä. Täytä myös huoltajan tai lähiomaisen yhteystiedot, josta tämän tavoittaa leirin aikana. 

Muista tarkistaa partiorekisterissä olevien yhteystietojen ajantasaisuus, sillä niihin lähetetään informaatiota leiristä. 

1.7. Majoitustiedot 

Osallistujat, mukaan lukien pestissä olevat, majoittuvat lähtökohtaisesti oman lippukuntansa kanssa tai perhekylässä. Ilmoittaudu majoittumaan oman lippukunnan kanssa. Alle 12-vuotiaiden kanssa leirille tulevat voivat halutessaan majoittautua perheleirissä.  

1.8. Perheet Kajolla 

Perheet voivat majoittua leirilippukunnassa tai perhekylässä oman valintansa mukaan. Lisätiedot perheiden ilmoittautumisesta ja perhetunnisteen käytöstä löydät osoitteesta https://kajo2022.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/ kohdasta Perheet Kajolla. 

1.9. Erityisruokavaliot ja allergiatiedot 

Leirillä tarjotaan laadukasta ja maukasta perusruokaa, joka on aina laktoositonta. Laktoositonta tai vähälaktoosista ruokavaliota ei siis tarvitse ilmoittaa. Muut ruoka-aineallergiat tulee ilmoittaa mahdollisimman tarkasti. Ruokavaliota ja –allergioita koskevia tietoja voi muokata omatoimisesti Kuksassa 31.3.2022 saakka, jonka jälkeen mahdollisista muutoksista tulee ilmoittaa sähköpostitse kajo2022@partio.fi. 

Huomaathan, että emme voi taata, että ruokien tilaamisen jälkeen kaikkia erityisruokavaliomuutoksia voitaisiin järjestää. 

Mikäli koet, että ruokavaliosi on sen verran haastava / kaipaa lisäselvitystä / sinun on helpompi toimittaa ”saa syödä” -lista, voit jättää lomakkeen kohdat kokonaan rastittamatta ja kertoa ruokavaliostasi omin sanoin viimeisessä lisätietoa-kentässä. 

1.10. Terveydentila 

Tähän kohtaan tulee kirjata asiat, jotka vaikuttavat terveyden puolesta leiriläisen arkeen ja jotka leirin lääkinnän on tärkeää tietää. Tieto menee leirin viralliselle ammattilaisista koostuvalle lääkinnälle, sekä leiritoimistolle ja niitä käytetään vain tarvittaessa. 

Tiedot luovutetaan myös leirilippukunnan ensiapuvastaavalle, sillä lähijohtajan on hyvä olla tietoisia osallistujien terveydentilasta, jotta leirillä sattuviin tilanteisiin voidaan reagoida tarpeeksi nopeasti. 

Omia terveystietoja voi käydä muokkaamassa omatoimisesti Kuksassa 31.3.2022 saakka. 

Tämän jälkeen muutokset tulee ilmoittaa projektitoimistolle joko sähköpostitse, puhelimitse tai pyytämällä soittopyynnön sähköpostitse kajo2022@partio.fi. 

1.11. Saavutettavuus 

Tähän kohtaan tulee kirjata saavutettavuuteen liittyviä asioita, jotta pystymme luomaan leiristä mahdollisimman helposti saavutettavan. 

Lue lisää saavutettavuudesta ja sen ilmoittamisesta osoitteessa https://kajo2022.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/ kohdasta Saavutettavuus. 

1.12. Pesti ja osaamisen hyödyntäminen osana opintoja 

Pestit kohtaan vastaavat kaikki yli 15-vuotiaat osallistujat. Jos sinulla ei vielä ole pestiä, siirry ilmoittautumisen jälkeen pestikoneeseen. Samoajat ilmoittavat toiveensa pestivartioon samoajavartiokoneessa. 

Pestikone ja samoajavartiokone löytyvät osoitteesta kajo2022.fi/pestit. 

Pestikohdassa kysytään myös henkilön ammattiosaamista hätätilanteiden varalta. Täytäthän tiedot tätä varten. Tietoja käytetään vain hätätilanteessa ja voit aina valita, oletko käytettävissä. 

Kajo-pestiä on mahdollista hyödyntää osana toisen asteen opintoja. Vastaa opinnollistamiseen keskittyviin kysymyksiin, jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja pestin hyödyntämisestä osana opintoja.

 

1.13. Home hospitality 

Kajolle osallituvia ulkomaalaisia partiolaisia majoitetaan perheissä ennen leiri. Mikäli olet kiinnostunut perhevierailusta, lue lisää osoitteessa https://kajo2022.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/ kohdasta Home hospitality. 

1.14. Ilmoittautumisen vahvistaminen osallistumismaksun maksamalla 

Leiri maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä. Voit valita verkkopankkimaksamisen, yleisimmät luottokortit tai osamaksun. Jos maksu keskeytyy jostain syystä, tulee ilmoittautuminen tehdä uudelleen alusta alkaen. Ilmoittautuminen tulee voimaan vasta kun järjestelmä vahvistaa ilmoittautumisen maksun maksamisen jälkeen. 

1.15. Stipendin hakeminen 

Kajon stipendiä tarvitsevat voivat hakea stipendiä ilmoittautumisen lopussa ja tällöin mahdollinen leirimaksun osuus laskutetaan stipendipäätöksen jälkeen. 

Hae stipendiä painamalla ilmoittaudu ja ano stipendiä. Tästä pääset täyttämään stipendihakulomakkeen. 

Stipendiä ei voi hakea enää jälkikäteen oman ilmoittautumisen tekemisen jälkeen vaan se tulee tehdä ilmoittautumisen yhteydessä. Lue lisää stipendien ehdoista ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusehdoista: https://kajo2022.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/peruutusehdot/ 

1.16. Vahvistus ilmoittautumisesta 

Ilmoittautumisesta tulee vahvistus ilmoittajan sähköpostiin sekä huoltajan ilmoittaman alaikäisen sähköpostiin, jos sähköpostiosoite on lisätty Kuksaan. 

Muista, että jos haluat muuttaa ilmoittautumisessa allergia- ja terveystietoja, pääset tekemään sen itse Kuksassa henkilön tiedoista, Tapahtumat-välilehdeltä 31.3.2022 asti. 

 1. Kajon stipendi 

Osallistujan on mahdollista hakea tarvitsemansa suuruista stipendiä leiriosallistumisen tueksi. Stipendit haetaan ilmoittautumisen yhteydessä (1.12.2021-2.2.2022). Tämän ajankohdan jälkeen stipendin hakeminen ei ole enää mahdollista. Stipendiä hakeva ei maksa osallistumismaksua ilmoittautumisen yhteydessä. Alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja täyttää stipendihakemuksen. 

Stipendejä voi hakea kahdessa eri kategoriassa, joita ovat 

 • 250 euroa (koko leirimaksu), tämä stipendi on haettavissa ainoastaan vuosina 2000–2010-syntyneille 
 • 125 euroa (puolet leirimaksusta), tämä stipendi on haettavissa vuonna 2010 tai sitä ennen syntyneille 

Stipendiä voivat hakea ainoastaan partion jäsenmaksun maksaneet ja koko leirin ajaksi ilmoittautuneet partiolaiset. 

Stipendipäätöksistä ilmoitetaan suoraan osallistujalle tai stipendihakemuksen täyttäneelle huoltajalle 1.4.2022 mennessä. Kielteisen tai alennetun stipendipäätöksen saaneet voivat halutessaan peruuttaa osallistumisensa maksutta kahden viikon sisällä päätöksen saatuaan kirjallisesti osoitteeseen kajo2022@partio.fi. Mikäli stipendi ei kata koko osallistumismaksua, osallistumismaksun ja stipendin erotus laskutetaan osallistujalta. Virheellisten tietojen antaminen voi johtaa stipendin takaisinperintään. 

Lippukunnassa toivomme, että leirille haetaan ensisijaisesti Kajon stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä. Kajon stipendistä voit lukea lisää osoitteessa https://kajo2022.fi/osallistujille/ilmoittautuminen/stipendit/ 

 1. Karhunvartijoiden tuki Kajolle lähtijöille sekä stipendirahasto 

Karhunvartijat haluaa tukea Kajolle lähteviä jäseniään! Lippukunta maksaa kaikkien leirille lähtevien jäsenien kuljetusmaksun leirille. 

Kuljetusmaksu ei sisälly leirin hintaan. Ohjeet lippukunnan kustantavasta yhteiskuljetuksesta lähetetään osallistujille kevään/alkukesän aikana.  

Lisäksi lippukunta on perustanut stipendikassan Kajon leirimaksujen tukemista varten. Lippukunta jakaa stipendejä enintään 1000€ verran. 

Lippukunnan stipendiä voi hakea vapaamuotoisella kirjeellä Kajon leiri-ilmoittautumisen ajan. Lippukunnan stipendit myönnetään taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Päätökset stipendien myöntämisestä tekee lippukunnan hallitus luottamuksellisesti. 

Stipendit myönnetään ja maksetaan 20.5. jälkeen, jolloin Kajon omat stipendit on myönnetty ja kesätyöturva on päättynyt sekä varusmies- ja siviilipalveluksesta johtuvat ilmoittautumisen perumiset on tehty.  

Ohjeet Karhunvartijoiden stipendin hakemiseen: 

Lähetä vapaamuotoinen sähköposti osoitteeseen lpkj@karhunvartijat.net 1.12.2021-2.2.2022. Sähköpostissa tulee mainita 

 • Leiriläisen nimi  
 • Perustelu stipendin hakemiselle: kuvaus taloudellisesta tilanteesta 
 • Haettava summa: 250 (koko leirimaksu), 125 (puolet leirimaksusta) tai muu summa 
 • Stipendin hakijan nimi ja tilinumero 

Mikäli Kajon stipendin päätös vaikuttaa lippukunnalta haettavaan stipendiin (esim. olet saanut Kajolta koko leirimaksun kattavan stipendin tai et ole saanut Kajolta ollenkaan stipendiä), olethan yhteydessä mahdollisimman pian Kajon stipendipäätöksen jälkeen sähköpostitse lpkj@karhunvartijat.net  

Ilmoittaudu Kajolle Kuksassa osoitteessa www.kuksaan.fi/32171 !  

 

Kaikissa Kajoon liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Karhunvartijoiden Kajo-yhteyshenkilöihin: 

Sara Touhonen, lippukunnanjohtaja 
lpkj@karhunvartijat.net / 0405225676 
 
Nuppu Korpela, pestijohtaja 
kariitta.korpela@partio.fi