Kämppis, redu, maastis, Elli, SP… siis mitä?

Kolo: Partiolaisten kokoontumistilaa kutsutaan koloksi. Koloja voi olla yksi tai useampi. Karhunvartijat omistavat kaksi koloa; Kivenlahdessa ja Saunalahdessa.

Huivi: Partiohuivi on perinteisesti muodoltaan suorakulmainen, tasakylkinen kolmio. Sitä kannetaan pitkältä sivulta käärittynä kaulassa siten, että suorakulma jää niskan kohdalle. Etupuolelta huivin päät sidotaan huivisolmulla tai kiinnitetään yhteen huiviholkilla.

Partiopaita: Partiopaita on tarkoitettu yhtenäiseksi vaatteeksi partiolaisille. Partiopaidan kanssa käytetään partiohuivia, lisäksi partioasuun kuuluvat monesti myös partiovyö ja jokin partiolakki. Partiopaitaa käyttävät vartioikäiset ja sitä vanhemmat, sudenpennuille on yksinkertaisempi sudenpentupaita.

Pienryhmä: Noin 5-15 henkilöstä muodostuva ryhmä, joka koostuu samanikäisistä partiolaisista.

Ikäkausi: Ikäkausi on termi, jolla kuvataan nimettyä partio-ohjelman osaa, jota läpikäyvät tietyn ikäiset partiolaiset. Ikäkaudet jakaantuvat seuraavanlaisesti: Sudenpentu (7–9-vuotias), Seikkailija (10–12-vuotias), Tarpoja (12–15-vuotias), Samoaja (15–17-vuotias), Vaeltaja (18–22-vuotias partiolainen), Kelo (22 >)

Kokous: Pienryhmät järjestävät kokouksia kololla viikoittain.

Redu eli retki: Yleensä yhden tai kahden yön pituinen tapahtuma joita lippukunta tai oma pienryhmä järjestää.

Kämppis eli kämppäretki: Yleensä yhden yön pituinen partioretki lippukunnan varaamalla metsäkämpällä.

Maastis eli maastoretki: Yleensä yhden tai kahden yön pituinen eräretki luonnossa.

Leiri: Vähintään kolme yötä kestävä retki voidaan luokitella leiriksi.

Riihitys: Riihitys on retki, jossa kerrataan ja muistellaan opittuja taitoja menneen kauden ajalta.

Erätaito: Erätaito on maastoretki, joka painottuu talviretkeilyyn ja tulentekotaitoihin. Retkelle voi osallistua kaikki seikkailijoista keloihin.

Kiljavan jouluretki: Koko lippukunnan yhteinen retki, jossa touhutaan yhdessä yleensä erilaisia mysteerejä ratkaisten. Kiljavan jouluretki järjestetään perinteisesti joulukuussa, juuri ennen joulua.

Lupauksenantotilaisuus: Marras-joulukuun vaihteessa järjestettävä tilaisuus, jossa suoritetaan merkkien ja muiden palkintojen jako. Tähän tilaisuuteen kutsutaan myös vanhemmat katsomaan merkkien antoa.

Alue: Partiopiirin aluetoiminta tukee lippukuntia alueittain ja nimittää alueelle alueohjaajan tai useampia.

Elli: Elli ry on Espoonlahden alueella toimivien partiolippukuntien alueryhmä. Yhdistykseen kuuluvat Karhunvartijoiden lisäksi: Haukkavuoren Haltiat, Kaskenpolttajat, Kivenlahden Piilevät, Lounapartio, Mastonvartijat ja Mesikämmenet.

Piiri: Suomessa on 11 partiopiiriä. Partiopiirit muodostuvat piirin alueella toimivista lippukunnista. Piirien tehtävänä on tukea piirin alueella toimivia lippukuntia.

Päpa: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry (PäPa) on Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla toimivien partiolippukuntien alueellinen tuki- ja yhteistyöelin.

SP: Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry (myös SP tai FS) on suomalaisten partiolaisten keskusjärjestö.

WOSM: Partioliikkeen maailmanjärjestö (World Organization of the Scout Movement) eli WOSM on vanhin ja suurin partiolaisten maailmanjärjestö.

WAGGGS: Partiotyttöjen Maailmanliitto

Lisää tietoa partion sanastosta löydät PartioWikin sivuilta.