TOIMINTA

Hyödyllistä tietoa Karhunvartijoista

Karhunvartijat on sekalippukunta Espoonlahden alueelta. Lippukunta on perustettu 2. kesäkuuta vuonna 1986, kun alueella ennestään toimivat lippukunnat eivät enää kyenneet vastaamaan kasvavan asuinalueen lisääntyvään kysyntään.

Aluksi lippukunnalla oli vaikeuksia löytää toimivaa kokoontumispaikkaa. Taloyhtiöiden kerhotiloissa oli ongelmana tilojen samanaikainen rinnakkaiskäyttö, tavaroiden säilytysmahdollisuuden puuttuminen ja avainten määrään vähyys. Lisäksi toiminta häiritsi talojen asukkaita. Nykyinen kolomme sijaitseen Meripoiju 3D:ssa ja se on ollut käytössämme vuoden 2012 syksyn alusta. Toinen kolomme sijaitsee Saunalahdessa osoitteessa Kummelivuorentie 2. Saunalahden kokoukset ovat ainoastaan keskiviikkoisin.

Lippukunnan nykyinen jäsenmäärä on 207, joista tyttöjä on 98 ja poikia 109.

Lippukunnan taustayhteisönä toimii:

Kavan vuosi

Tässä esitellään perinteisiä Kavan omia tapahtumia, jotka järjestetään joka vuosi. Näiden lisäksi on toki monia muitakin tapahtumia!

Karhunvartijat ovat aktiivinen lippukunta ja panostavat voimakkaasti metsäretkeilyyn. Tältä sivuilta löydät lippukunnan yhteiset tapahtumat ja toimintakalenterin. Karhunvartijoilla on myös runsas kalusto, jota on helppo lainata ottamalla yhteyttä kalustonhoitajiin. Lainaus-, ja huolto-ohjeet sekä kalustoluettelo löytyvät kalusto ja materiaalit -kohdasta.

Riihitys

Riihityksessä kerrataan vanhat asiat, joissa painotetaan menneen kauden koulutusaiheita. Riihitys järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kevät-riihitys toukokuussa, ennen kesälomille jäämistä, sekä syys-riihitys loka-marraskuussa, kun on jo pimeää. Riihitykseen ovat tervetulleet kaikki seikkailijoista keloihin.

Erätaito

Erätaito on maastoretki, joka painottuu talviretkeilyyn ja tulentekotaitoihin. Retkelle voi osallistua kaikki seikkailijoista keloihin. Esitietovaatimuksia ei ole, eikä tarvitse olla kokemusta talviretkeilystä ennakkoon, täällä kyllä oppii. Erätaitoretki sijoittuu yleensä tammi-helmikuulle.

Kiljavan jouluretki

Kiljavan jouluretki järjestetään perinteisesti joulukuussa, juuri ennen joulua. Retki on koko lippukunnan yhteinen ja siellä touhutaan yhdessä yleensä erilaisia mysteerejä ratkaisten. Myöskään ulkoilua ei ole unohdettu, vaikka tällä retkellä nukutaankin Kiljavan korkeissa kerrossängyissä.

Lupauksenantotilaisuus

Marras-joulukuun vaihteessa järjestetään lupauksenantotilaisuus, jossa suoritetaan merkkien ja muiden palkintojen jako. Tähän tilaisuuteen kutsutaan myös vanhemmat katsomaan merkkien antoa. Tilaisuuden jännittävin kohta taitaa olla kalenteripalkintojen jako hyvin joulukalentereita myyneille partiolaisille ja pienryhmille.

 

Kolon lukujärjestys

Klo Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai
17-18 Päivänsäteet King Kilit Elukat
18-19 Kipinät Leijonat Seikkailija Henrit Kadonneet Pojat
19-20 Kunniavieraat Mikrokarhut Team Ahma
20-21 Vaeltajat  Samoajat  Karhuryhmä
21-22

Saunalahden päiväkodilla

tiistaisin:
klo 17-18 Myyrät

keskiviikkoisin:
klo 17-18 Haukat
klo 18-19 Pikkuhukat

 

Yleisinfoa:

Lippukunnanjohtaja: Pihla Pitkänen, lpkj(a)karhunvartijat.net

Lippukunnan sihteeri: Katrin Väyrynen, sihteeri(a)karhunvartijat.net

Kolo: Meripoiju 3D

Uudet jäsenet: kavalaiseksi(a)karhunvartijat.net

Jäsenrekisterimuutokset: jasenrekisteri(a)karhunvartijat.net

Jätä kommentti

Vastaa