LIITY

Mitä partio on?

Partio on makee harrastus, jossa pääsee kokemaan ja oppimaan uutta maailman parhaassa seurassa, monien kaverien ympäröimänä. Partio on mahdollistaja mitä ihmeellisimmille ja lennokkaimmille ideoille, ikäkaudesta riippumatta.


Mukaan toimintaan

Lippukuntaamme otetaan vuosittain noin parikymmentä uutta jäsentä. Nuorimmat toimintaan mukaan pääsevät ovat ensimmäisellä luokalla eli täyttävät seitsemä vuotta liittymisvuonnaan.

Jos haluat liittyä mukaan toimintaan, täytä oheinen lomake. Mahdolliset kysymykset voi laittaa osoitteeseen
kavalaiseksi@karhunvartijat.net.

Yleensä jonotusaika on alle vuosi, mutta joka tapauksessa otamme teihin yhteyttä elokuun alkupuolella.

 

Mitä varusteita tarvitsee partion aloittamiseen?

Partio on siitä hyvä harrastus, että aloittaaksesi et tarvitse mitä kummallisimpia varusteita. Suurimman osan tarvittavista tavaroista voi hankkia myös halvalla tavarataloista kalliimpien vaihtoehtojen sijaan. Nämä perus varusteet aloittavan partiolaisen olisi kuitenkin hyvä omistaa:

  • Makuupussi
  • Makuualusta
  • Sudenpennuille n. 40 litran rinkka, ja vanhemmille + 60 litran rinkka
  • Puukko
  • Juomapullo
  • Tasku- tai otsalamppu
  • Ruokailutavarat (syvä muovinen lautanen, muki, lusikka, haarukka, veitsi)
  • Hyvät kengät maastossa liikkumiseen
  • Lämpimät ja vedenpitävät ulkovaatteet

 

Taustayhteisöt

Liittymismaksu 2017

Huoltajatunnukset Kuksaan

Partiomerkkien ompeluohje (huom. valitse ikäkausi vasemmalta valikosta) (Karhunvartijoiden omille sivuille tulossa selkeämmät ohjeet kesän aikana)


Partio-sanakirja

Kolo: Partiolaisten kokoontumistilaa kutsutaan koloksi. Koloja voi olla yksi tai useampi. Karhunvartijat omistavat kaksi koloa; Kivenlahdessa ja Saunalahdessa.

Huivi: Partiohuivi on perinteisesti muodoltaan suorakulmainen, tasakylkinen kolmio. Sitä kannetaan pitkältä sivulta käärittynä kaulassa siten, että suorakulma jää niskan kohdalle. Etupuolelta huivin päät sidotaan huivisolmulla tai kiinnitetään yhteen huiviholkilla.

Partiopaita: Partiopaita on tarkoitettu yhtenäiseksi vaatteeksi partiolaisille. Partiopaidan kanssa käytetään partiohuivia, lisäksi partioasuun kuuluvat monesti myös partiovyö ja jokin partiolakki. Partiopaitaa käyttävät vartioikäiset ja sitä vanhemmat, sudenpennuille on yksinkertaisempi sudenpentupaita.

Pienryhmä: Noin 5-15 henkilöstä muodostuva ryhmä, joka koostuu samanikäisistä partiolaisista.

Ikäkausi: Ikäkausi on termi, jolla kuvataan nimettyä partio-ohjelman osaa, jota läpikäyvät tietyn ikäiset partiolaiset. Ikäkaudet jakaantuvat seuraavanlaisesti: Sudenpentu (7–9-vuotias), Seikkailija (10–12-vuotias), Tarpoja (12–15-vuotias), Samoaja (15–17-vuotias), Vaeltaja (18–22-vuotias partiolainen), Kelo (22 >)

Kokous: Pienryhmät järjestävät kokouksia kololla viikoittain.

Retki: Yleensä yhden tai kahden yön pituinen tapahtuma joita lippukunta tai oma pienryhmä järjestää.

Leiri: Vähintään kolme yötä kestävä retki voidaan luokitella leiriksi.

Riihitys: Riihitys on retki, jossa kerrataan ja muistellaan opittuja taitoja menneen kauden ajalta.

Erätaito: Erätaito on maastoretki, joka painottuu talviretkeilyyn ja tulentekotaitoihin. Retkelle voi osallistua kaikki seikkailijoista keloihin.

Kiljavan jouluretki: Koko lippukunnan yhteinen retki, jossa touhutaan yhdessä yleensä erilaisia mysteerejä ratkaisten. Kiljavan jouluretki järjestetään perinteisesti joulukuussa, juuri ennen joulua.

Lupauksenantotilaisuus: Marras-joulukuun vaihteessa järjestettävä tilaisuus, jossa suoritetaan merkkien ja muiden palkintojen jako. Tähän tilaisuuteen kutsutaan myös vanhemmat katsomaan merkkien antoa.

Alue: Partiopiirin aluetoiminta tukee lippukuntia alueittain ja nimittää alueelle alueohjaajan tai useampia.

Elli: Elli ry on Espoonlahden alueella toimivien partiolippukuntien alueryhmä. Yhdistykseen kuuluvat Karhunvartijoiden lisäksi: Haukkavuoren Haltiat, Kaskenpolttajat, Kivenlahden Piilevät, Lounapartio, Mastonvartijat ja Mesikämmenet.

Piiri: Suomessa on 11 partiopiiriä. Partiopiirit muodostuvat piirin alueella toimivista lippukunnista. Piirien tehtävänä on tukea piirin alueella toimivia lippukuntia.

Päpa: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry (PäPa) on Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla toimivien partiolippukuntien alueellinen tuki- ja yhteistyöelin.

SP: Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry (myös SP tai FS) on suomalaisten partiolaisten keskusjärjestö.

WOSM: Partioliikkeen maailmanjärjestö (World Organization of the Scout Movement) eli WOSM on vanhin ja suurin partiolaisten maailmanjärjestö.

WAGGGS: Partiotyttöjen Maailmanliitto

 

Lisää tietoa partion sanastosta löydät PartioWikin sivuilta.

 

Jätä kommentti

Vastaa